Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate

Blat-Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugam 1 lingura de zahar si mixam pana devine o spuma lucioasa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 110 g faina
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 30 g cacao
  • 1/2 praf de copt
  • 50 g nuca tocata
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata
  • 120 m frisca
  • 50 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 30 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 3 g gelatina
  • 1 lingura apa rece
  • Crema bavareza de ciocolata
  • 125 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita amidon
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 4 g gelatina
  • 2 linguri apa rece
  • 200 ml frisca
  • 100 g ciocolata
  • Banane caramelizate
  • 2 banane
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • Glazura oglinda
  • 40 ml apa
  • 40 ml frisca lichida
  • 60 g zahar
  • 20 g cacao
  • 3 g gelatina
  • 1 lingura apa rece

Mod de preparare

Blat-Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugam 1 lingura de zahar si mixam pana devine o spuma lucioasa.

Galbenusurile le mixam cu zaharul ramas, adaugam uleiul, laptele si amestecam cu o spatula, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao, nuca tocata, amestecam cu spatula pana ce se omogenizeaza.

Adaugam albusurile spuma si amestecam cu miscari usoare.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca bine dupa care il taiem in doua.

Crema de ciocolata-Gelatina se pune la hidratat cu o lingura de apa rece.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Intr-o cratita adaugam laptele, frisca si punem pe foc mic sa se incalzeasca usor. Adaugam galbenusurile amestecand continuu pana se ingroasa putin.

Intr-un bol adaugam ciocolata tocata, crema de oua si amestecam pana ce se topeste complet ciocolata.

Adaugam gelatina dizolvata, amestecam si dam la frigider cca. 1 ora.

Crema bavareza de ciocolata

Gelatina o punem la hidratat cu 2 linguri apa rece.

Intr-o cratita adaugam laptele, zaharul si punem la foc mic pana ce se incalzeste putin. Intr-un vas amestecam galbenusul cu amidonul, esenta de vanilie, adaugam laptele caldut, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Punem amestecul pe foc mic si amestecam pana ce se ingroasa.

Intr-un castron adaugam ciocolata tocata si crema amestecam pana ce se topeste ciocolata. Adaugam gelatina dizolvata pe baie de abur si amestecam repede pana ce este complet incorporata.

Acoperim cu folie alimentara(deasupra cremei) pentru a nu se forma pojghita.

Lasam sa se raceasca bine, dupa care adaugam frisca batuta spuma.

Banane caramelizate

Intr-o tigaie adaugam bananele taiate felii, zaharul si punem pe foc mic.

Cand zaharul s-a caramelizat adaugam untul si lasam la foc mic pana ce se topeste, lasam sa se raceasca.

Glazura oglinda

Intr-o cratita adaugam frisca, zaharul, cacao si apa. Punem cratita pe foc mic amestecand continuu pana se dizolva zaharul si amestecul este pe punctul de a fierbe.

Adaugam gelatina dizolvata in apa rece si amestecam bine, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pana se raceste.

Ansamblare

Asaza prima foaie de blat, insiropam, adaugam 1/3 din crema bavareza-crema de ciocolata-sosul de banane-a 2 foaie de blat-insiropam-restul de crema bavareza-deasupra turnam glazura si dam al frigider pana ce se intareste glazura (eu am lasat-o peste noapte).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise