Prajitura cu cocos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:6albusuri,1cana zahar,3linguri faina amestecata cu 200g nuca de cocos
  • Crema:6galbenusuri,6linguri de zahar,6linguri lapte,200g unt,2linguri faina
  • Glazura:3linguri zahar,2linguri cacao,4linguri apa,50unt

Mod de preparare

Pentru blat,se bat bine albusurile cu zahar cate putin,se amesteca usor cu restul ingredientelor si se pune la copt in tava cu hartie,la foc moderat 30-40min,facand testul cu scobitoarea;se recomanda o tava mai mica

Pentru crema,galbenusurile frecate cu zahar,se adauga faina desfacuta in lapte rece apoi se pune pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa,se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu untPentru glazura se amesteca totul pe foc

Blatul se pune pe un platou,deasupra crema,peste crema glazura si se presara nuca de cocos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise