Prajitura cu crema de vanilie

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 1/2 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri de sos de mure
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 100 ml lapte condesat
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • esenta de vanilie
  • 50 g unt

Mod de preparare

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Galbenusurile le frecam cu ulei ca la maioneza, adaugam faina, praful de copt, zaharul vanilat, esenta de vanilie, adaugam albusurile amestecand cu miscari usoare de jos in sus pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (20/30 cm) din care am oprit 3 linguri si am adaugat siropul de mure, turnam deasupra si cu furculita omogenizam. Dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea, lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem in 2 pe orizontala.

Crema de vanilie-galbenusurile le mixam cu zaharul pana ce se albesc, adaugam amidonul si treptat laptele caldut, laptele condesat, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Punem cratita pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, adaugam untul, coaja de lamaie, esenta si amestecam pana ce se topeste untul.

Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine.

In tava in care am copt asezam prima foaie,insiropam cu apa si zeama de lamaie,adaugam crema si a 2 foaie ,insiropam-dam la rece cateva ore.

Se portioneaza dupa dorinta si se pudreaa cu zahar sau decoram dupa plac.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise