Prajitura cu foi cu miere

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi: 250 g zahar, 3 linguri cu miere, 3 oua, 6 linguri cu ulei, 500 g faina, 50 g nuci macinate (pot fi prajite putin), 1 lingurita bicarbonat stins cu lamiie, coaja de lamiie rasa, vanile
  • Crema: 800 g smantana, 150 g zahar, zahar vanilat, 150 g nuci macinate (putin prajite inainte)

Mod de preparare

Cele 3 oua se amesteca cu zaharul, mierea si celelate ingrediente, iar aluatul rezultat se imparte in 3 (daca mai este nevoie de faina, se mai poate aduga). Foile se coc pe fundul unei tavi unse cu ulei si tapetate cu faina.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise