Prajitura cu foi de napolitana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet unt (500g)
  • -2 cani cani de zahar
  • -3 oua
  • -300g nuci (pisate)
  • -1 esenta rom

Mod de preparare

Caramelizati 1 cana de zahar si adaugati nucile amestecand pana se caramelizeaza bine.

Intr-un castron puneti untul pe care il puteti \"inmuia\" un pic (la microunde), adaugati ouale si zaharul si nucile caramelizate si puneti pe foc (intr-o cratita antiaderenta) amestecand mereu lasand sa fiarba 10 minute...(se va ingrosa ca o smantana...).Dupa ce ati oprit focul puneti esenta de rom...

Crema obtinuta se pune calda intre foi si se preseaza bine cu o greutate deasupra...Le-am pus la frigider cam 4 ore...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise