Prajitura cu foi napolitana si crema caramel

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet de foi de napolitana
  • crema caramel: 200 gr nuca macinata
  • 200 gr unt sau margarina
  • 3 oua
  • 400 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de rom

Mod de preparare

Prepararea cremei: Se freaca bine 200 gr de zahar cu untul sau margarina, se adauga ouale si nuca macinata. Se amesteca.

Separat, se topeste intr-o cratita restul de zahar peste care turnam cind am obtinut caramelul, compozitia de mai sus. Amestecam si lasam pe foc pina se topesc bucatile de caramel ce se formeaza. La sfarsit adaugam esenta de rom. Lasam la racit pentru 30 minute.

Prajitura o asamblam pe un platou sau farfurie rotunda in functie de forma foilor. In cazul meu, pe un platou, am asezat prima foaie de napolitana peste care am turnat crema caramel.

Am nivelat bine si asezat inca o foaie napolitana pe care am presat-o usor. Procedam asa pina cind terminam crema. Eu am folosit numai 4 foi de napolitana, iar prajitura a avut o inaltime medie.

Dam prajitura la frigider pina a doua zi si o acoperim cu un tocator de bucatarie pentru a se presa putin foile sub greutatea tocatorului. Dar, fiti atente sa nu miroasa a ceapa sau usturoi pentru ca sigur prajitura va imprumuta un miros usor.

Taiem prajitura a doua zi si o servim cu placere, alaturi de ginduri si sentimente din trecut.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise