Prajitura cu foi si crema de cacao

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Coca
  • 500 g faina
  • 200 g zahar
  • 150 g unt sau margarina la temperatura camerei
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3-4 linguri de lapte caldut
  • Crema
  • 100 g unt sau margarina
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura rom
  • 2-3 linguri gem
  • Glazura
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 25 g ciocolata rasa pentru decor

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas margarina cu faina (sau in robotul de bucatarie) se adauga zaharul se amesteca. Se pun galbenusurile apoi laptele caldut si se framanta pana cand coca capata consistenta dorita si nu se lipeste de maini. Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca-foc mediu, 175°C.Se imparte coca in 3 parti egale din care se vor face 3 foi. Foile se ruleaza pe merdenea pentru a usura manevrarea. Se coc pe fundul tavii, pe hartie de copt. Durata aproximativa este de 7-10 minute pentru fiecare foaie.O foaie se rupe in bucatele mici si se inmoaie in lapte . Zaharul se freaca cu margarina, cacaoa si romul. Foaia inmuiata se adauga si se amesteca pana se uniformizeaza si devine cremoasa.In tava in care se va monta prajitura se pune prima foaie. Se unge cu gem apoi se pune crema si ultima foaie.Se bat albusurile spuma tare, apoi se pune zaharul in ploaie amestecand continuu cu mixerul sau telul. Se pun la bain-marie amestecand sa nu se lipeasca de fund pana se intareste si capata consistenta unei bezele.Se pune peste prajitura bezeaua si se rade ciocolata. Se da la rece si se taie a doua zi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise