Prajitura cu fructe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 oua
  • 1 cana si jumatate de faina
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • esente
  • 1/2 kg de fructe

Mod de preparare

Separati albusurile de galbenus,si bateti cu mixerul albusurile cu zaharul.Cand zaharul este aproape topit,adaugati si faina trepat.Separat,bateti galbenusurile cu praful de copt si esentele(eu folosesc de vanilie si de lamaie)dar puteti folosi de care vreti,dar nu de rom..Dupa ce ati batut si galbenusurile,le amesteceti si le mai bateti cateva min impreuna,albusurile cu galbenusurile.

Aluatul obtinut,il turnati intr-o tava,si il dati la cuptor 10 min.Dupa 10 min scoateti tava si ,cu o furculita ,infigeti fructele(nu le puneti de la inceput,pentru ca se vor lasa toate la fundul tavii).

Puteti folosii ce fructe doriti,eu fac cu cirese..

Dupa ce ati pus si fructele,mai bagati la cuptor pentru 20 de min.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise