PRAJITURA CU FRUCTE

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita amoniac alimentar
  • 11 linguri zahar tos
  • 11 linguri faina

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu uleiul,se bate spuma impreuna cu zaharul( ca la bezea), apoi se adauga galbenusurile , faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Totul se amestec usor sa nu se lase spuma.

Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina.

Deasupra se vor aseza fructele (caise, piersici, mere,prune, cirese, visine)in mod ordonat ca sa poata fi portionata , apoi dupa asezarea fructelor se va presara zahar tos peste toata tava .Se introduce in cuptorul incins, dupa 10 minute se trage la foc moderat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise