Prajitura cu fructe alcoolizate

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana nuca macinata
  • 1 cana gem (eu am folosit gem de corcoduse)
  • 1 cana zahar
  • 1 cana vin rosu fiert cu scortisoara, cuisoare, anason si cardamom apoi racit
  • 2 cani faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana stafide hidratate cu 48 ore in vin inainte
  • 1/2 cana mere decojite si tinute in vin cu 48 de ore inainte
  • 1/2 cana visine (fara samburi) din visinata sau din compot tinute in rom 48 ore inainte
  • un pliculet de praf de copt
  • 1/2 sticla esenta de rom
  • scortisoara
  • cardamom
  • Am folosti o cana de 250 ml

Mod de preparare

Se scot stafidele, merele si visinele de la hidratat si se lasa la scurs.

Se topeste zaharul in vinul fiert.

Cand s-a racit, se amesteca cu gemul, uleiul, nuca, scortisoara, cardamom, uleiul, estenta de rom iar la final, faina si praful de copt stins.

Se aseaza intr-o tava mai mica decat cea clasica de cuptor de aragaz

Se orneaza cu fructele si se da la copt in cuptorul incalzit.

Se coace circa 40 minute la foc potrivit.

Se verifica cu scobitoarea daca e coapta.

Se taie cand e rece complet.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise