Prajitura cu gem si nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 pachet de unt
  • - 5 oua
  • - un pahar (de apa) si jumatate de zahar
  • - 2 pahare de faina
  • - un borcan de gem (de care preferati)
  • - 250 g nuci pisate
  • - mirodenii (coaja de lamaie, zahar vanilat, rom)

Mod de preparare

Se freaca bine untul cu un pahar cu zahar si se adauga pe rand galbenusurile. Se adauga apoi faina si mirodeniile.

Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina apoi se toarna compozitia de mai sus. Se adauga peste aceasta compozitie gemul pe care il intindem cu ajutorul unei lingurite. Peste gem se adauga nucile pisate. Se coace la foc potrivit.

Separat se bat albusurile spuma cu restul de zahar. Se adauga peste prajitura cand este aproape coapta si se mai lasa 2 - 3 min.

Se taie rece si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise