Prajitura cu gutui

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate 5 oua,un praf de sare ,5 linguri de zahar ,5 linguri de faina,esenta vanilie
  • crema;400 g smantana,200 branza proaspata de vaci,150 g zahar pudra cu aroma de vanilie,o gutuie mare,coapta,200 g zahar,un plic gelatina alimentara
  • decor deasupra;un borcan gem de gutui

Mod de preparare

1.Se prepara pe rand blaturile,fiecare din cate 5 albusuri mixate la viteza mare cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat.Cand se intareste si obtinem o bezea tare se incorporeaza galbenusurile zdrobite,esenta si la urma faina.Blaturile se coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt si date la cuptor,cate 20 de minute,la foc potrivit.Se desprind de pe hartia pentru copt,cu lama unui cutit si se lasa sa se raceasca bine.

2.Crema se prepara mixand smantana cu zaharul pudra si branza proaspata de vaci apoi se adauga geletina hidratata si apoi topita la bain marin(nu se fierbe).

Gutuia curatat de coaja se taie in cubulete mici ,apoi intr-o craticioara,se acopera cu apa si se fierbe cu 200 g zahar,pana se inmoaie bine.Se scurge de sirop si se lasa sa se raceasca bine.

3.Intr-o tava mai inalta ,de dimensiunea blaturilor,se monteaza primul blat apoi se toarna crema deasupra ,se presara cubuletele de gutuie,se vine cu al 2-lea blat deasupra ,se preseaza usor cu degetele si se lasa o ora la rece.

Gemul de gutui se freaca un pic cu siropul racit(se face ca o peltea)apoi se intinde deasupra prajiturii si se mai lasa o ora la frigider ,inainte de a o portiona.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise