Prajitura cu iaurt

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 cana de faina,
  • 1/2 cana migdale,
  • 1/2 cana iaurt gras simplu,
  • 3 oua,
  • 100 g nuca de cocos,
  • 2 smochine proaspete/ 5 uscate si inmuiate,
  • vanilie,
  • coaja rasa de lamaie,
  • sirop de zmeura,
  • 1/2 cana ulei virgin,
  • 1 cana de zahar,
  • praf de copt.
  • Pentru glazura:
  • dulceata de zmeura, mure sau smochine

Mod de preparare

Se amesteca faina cu praful de copt, putina sare, vanilie, coaja de lamaie, sirop de zmeura si migdalele. Separat se bat ouale spuma. Treptat se adauga si zaharul, apoi iaurtul, smochinele, nuca de cocos si se bate bine pana ce compozitia devine foarte fina. Se toarna peste faina, se amesteca bine, se adauga treptat uleiul. Apoi se framanta aluatul bine si se da la cuptor. Se coace pana se rumeneste bine (circa 50 min).

Se scoate si se face o glazura cu dulceata amestecata cu migdale si cocos.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise