Prajitura cu iaurt

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 cana de faina,
  • 1/2 cana migdale,
  • 1/2 cana iaurt gras simplu,
  • 3 oua,
  • 100 g nuca de cocos,
  • 2 smochine proaspete/ 5 uscate si inmuiate,
  • vanilie,
  • coaja rasa de lamaie,
  • sirop de zmeura,
  • 1/2 cana ulei virgin,
  • 1 cana de zahar,
  • praf de copt.
  • Pentru glazura:
  • dulceata de zmeura, mure sau smochine

Mod de preparare

Se amesteca faina cu praful de copt, putina sare, vanilie, coaja de lamaie, sirop de zmeura si migdalele. Separat se bat ouale spuma. Treptat se adauga si zaharul, apoi iaurtul, smochinele, nuca de cocos si se bate bine pana ce compozitia devine foarte fina. Se toarna peste faina, se amesteca bine, se adauga treptat uleiul. Apoi se framanta aluatul bine si se da la cuptor. Se coace pana se rumeneste bine (circa 50 min).

Se scoate si se face o glazura cu dulceata amestecata cu migdale si cocos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise