Prajitura cu iaurt si caise

Mixam ouale impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr caise fara samburi
  • 250 gr faina
  • 220 gr iaurt
  • 200 gr zahar
  • 80 ml ulei
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Mixam ouale impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul si obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam uleiul, apoi iaurtul, coaja de lamaie, praful de copt. Incorporam faina, amestecand cu o lingura sau paleta.

Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie sau unsa cu putin unt.

Deasupra, punem jumatati de caise trecute putin prin faina cu partea taiata. Dam la cuptor pentru 45 minute.

Cand este coapta (facem si testul cu scobitoarea), rasturnam ca sa ramana partea cu caisele deasupra.

Lasam sa se raceasca si apoi pudram cu zahar pudra vanilat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise