Prajitura cu Kis-Mis

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 struguri mari ,fara samburi,Kis-Mis,300 g biscuiti fragezi,150 g margarina,200 g smantana,150 g zahar pudra,200 g branza de vaci proaspata,un plic de gelatina,2 plicuri de Jelle tort,o cana de zahar
  • \Preparare;

Mod de preparare

Se macina biscuitii apoi se framanta cu margarina topita.Se intinde totul intr-un strat uniform ,bine predat in forma cu inel detasabil.

Se broboneste o ciorchina spalata de strugure apoi se pun boabele la fiert cu cana de zahar si 100 ml apa ,cam 10 minute de la primul clocot,Se strecoara boabele de suc si se lasa sa se raceasca bine

Se mixeaza smantana cu zaharul pudra si branza de vaci apoi adaugam gelatina hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin,se vaersa totul deasupra blatului de biscuiti,se amesteca usor si se da o ora la rece.

Se broboneste si al 2 lea strugure bine spalat si scurs apoi se scoate prajitura de la rece ,se presara deasupra boavbele peste care se toarna jeleul preparat din sucul ramas ,dupa inbstructiunile de pe plic.Se lasa cel putin 2 ore inainte de a o taia ,dar de preferat este de seara pana a 2 a zi.

Pofta buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise