PRAJITURA CU LAMAIE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi:2 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei, 8 linguri lapte, 1 pliculet amoniac, faina cat cuprinde (sa se poata intinde fara sa se rupa)
  • Crema:1/2 l lapte,5-6 linguri faina, 1 pachet unt (margarina Unirea), 200g zahar, 2 pliculete de zahar vanilat, zeama de la o lamaie si putina coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Se framanta aluatul, dupa care se imparte compozitia in 3 parti. Se intind 3 foi care se coc pe dosul tavii (unsa si tapetata).

1/2 l lapte +5-6 linguri de faina se pun pe foc pana se ingroasa si apoi se da la racit. Separat se freaca untul cu 200g zahar.

Se amesteca laptele raci cu untul frecat cu zaharul si se adauga zaharul vanilat, zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie.

Se punecrema obtinuta intre foi si se lasa pana adoua zi.Se taie , se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise