PRAJITURA CU LAMAIE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi:2 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei, 8 linguri lapte, 1 pliculet amoniac, faina cat cuprinde (sa se poata intinde fara sa se rupa)
  • Crema:1/2 l lapte,5-6 linguri faina, 1 pachet unt (margarina Unirea), 200g zahar, 2 pliculete de zahar vanilat, zeama de la o lamaie si putina coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Se framanta aluatul, dupa care se imparte compozitia in 3 parti. Se intind 3 foi care se coc pe dosul tavii (unsa si tapetata).

1/2 l lapte +5-6 linguri de faina se pun pe foc pana se ingroasa si apoi se da la racit. Separat se freaca untul cu 200g zahar.

Se amesteca laptele raci cu untul frecat cu zaharul si se adauga zaharul vanilat, zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie.

Se punecrema obtinuta intre foi si se lasa pana adoua zi.Se taie , se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise