Prajitura cu lamaie si iaurt

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 70g unt
  • 195 g zahar
  • 320 g faina
  • 1 pahar cu iaurt
  • 3 pachetele de zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 lamaie mare zemoasa
  • coaja de la o lamaie
  • 1 pachetel praf de copt
  • unt pentru uns forma
  • sare
  • Pentru decor
  • zahar pudra
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Mixam bine ouale cu zaharul si sarea pana se albesc.Adaugam apoi pe rand -untul moale,zaharul vanilat ,esenta de vanilie,coaja de lamaie , zeama de lamaie si iaurtul.Amestecam bine dupa care incorporam usor,putin cate putin, faina pe care am amestecat-o in prealabil cu praful de copt.Dupa ce amestecam bine turnam compozitia rezultata intr-o forma (eu am folosit o forme de yena rotunda) pe care am tapetat-o cu unt.Cand este gata facuta(facem testul scobitorii)scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca ,dupa care rasturnam cu grija prajitura (folosind eventual un cutit cu lama mai mare pentru a se desprinde mai usor de pereti)pe un platou.Pudram cu zahar pudra si nuca de cocos.

Taiem felii triunghiulare si servim.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise