Prajitura cu lapte fara cuptor

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • l lapte
  • 26 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 300 g biscuiti
  • 1 plic ness
  • 200 g margarina
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.10 linguri cu zahar le mixam bine cu galbenusurile , apoi adaugam o cana cu lapte si mixam pina se topeste zaharul.Adaugam apoi faina si mixam sa se omogenizeze compozitia.

Restul laptelui il punem la fiert si in momentul cand incepe sa clocoteasca reducem focul si adaugam putin cate putin din compozitiade galbenusuri.

Fierbem crema la foc mic pina se ingroasa, apoi o luam de pe foc si adaugam margarina si zaharul vanilat.

Intr-o tava 35X25 cm asezam un rand de biscuiti si turnam crema fierbinte peste ei.Lasam sa se raceasca , apoi punem alt rand de biscuiti deasupra.

Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare si adaugam apoi 8 linguri de zahar, mixam iar albusurile pe bain-marie sau in oala de lapte cu pereti dubli pina se intaresc albusurile iar.

Restul de zahar il caramelizam cu o lingura cu apa pina devine ca un sirop maroniu-galbui.Turnam caramelul in bezea, in fir subtire, amestecam repede si adaugam si ness-ul dizolvat in zeama de lamaie.

Intindem apoi bezeaua pe prajitura cu ajutorul unei linguri.Era bine daca aveam un arzator mic cu care sa caramelizez bezeaua, dar in lipsa am "ars-o" cu aprinzatorul de aragaz cu flacara, obtinand asttfel bezeaua caramelizata.

Am pus prajitura la rece pina a doua zi cand am servit-o cu un sos de vanilie si cu inghetata de capsuni.

Un deliciu.....

Pofta mare !

Mai multe poze gasiti pe blogul meu:

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/06/prajitura-cu-lapte-fara-cuptor.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise