Prajitura cu mac

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 4-5 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 6 linguri de mac
  • 125 ml lapte dulce
  • 1 lingura de miere de albine
  • 500 gr faina
  • 2 lingurite cu praf de copt
  • unt si faina pentru forma

Mod de preparare

Untul cu un praf de sare si zaharul pudra se freaca spuma. Se adauga pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare ou, pana se inglobeaza in unt.

Separat, intr-un ibric se fierbe laptele cu macul spalat. Se adauga si o lingura de miere, se fiebe 5 min si se lasa la racit.

In crema de unt se adauga macul fiert in lapte, apoi faina cernuta cu praful de copt si se amesteca usor. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu putina faina si se coace la cuptor bine incis, 50-60 min.

Se lasa putin deoparte, se scoate din tava si, dupa ce se raceste, s etaie bucati.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise