Prajitura cu menta si ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o tava de 36/32:
  • 400 gr faina
  • 4 oua
  • 240 gr iaurt
  • 350 gr zahar
  • 175 ml sirop de menta
  • 80 gr fulgi de cocos
  • 110 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 350 gr ciocolatta cu lapte
  • o priza sare

Mod de preparare

Am amestecat intr-un castron toate ingredientele uscate si in alt vas pe cele umede dupa care le-am amestecat pe toate. Rezulta un aluat de consistenta fluida.

Ciocolata o taiem cu un cutit in fulgi destul de mari. Tapetam tava cu hartie de copt pe care o udam si o stoarcem bine inainte. Punem fulgii de ciocolata pe fundul tavii si turnam aluatul peste, cu grija.

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 25-30 minute.

Lasam prajitura sa se raceasca dupa care o intoarcem pe un blat de lemn si indepartam hartia de copt cu grija. Pudram prajitura cu zahar pudra vanilat.

Tot procesul este foarte simplu si rezulta o prajitura tare buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise