Prajitura cu menta si ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o tava de 36/32:
  • 400 gr faina
  • 4 oua
  • 240 gr iaurt
  • 350 gr zahar
  • 175 ml sirop de menta
  • 80 gr fulgi de cocos
  • 110 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 350 gr ciocolatta cu lapte
  • o priza sare

Mod de preparare

Am amestecat intr-un castron toate ingredientele uscate si in alt vas pe cele umede dupa care le-am amestecat pe toate. Rezulta un aluat de consistenta fluida.

Ciocolata o taiem cu un cutit in fulgi destul de mari. Tapetam tava cu hartie de copt pe care o udam si o stoarcem bine inainte. Punem fulgii de ciocolata pe fundul tavii si turnam aluatul peste, cu grija.

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 25-30 minute.

Lasam prajitura sa se raceasca dupa care o intoarcem pe un blat de lemn si indepartam hartia de copt cu grija. Pudram prajitura cu zahar pudra vanilat.

Tot procesul este foarte simplu si rezulta o prajitura tare buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise