PRAJITURA CU MERE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 75 g. unt sau margarina moale,
  • 150 g. zahar,
  • 1 zahar vanilinat,
  • 1/2 lingurita scortisoara,
  • 1 varf cutit sare,
  • 4 oua,
  • 150 g. faina ,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 750 g. mere zemoase,
  • 150 g smantana groasa,
  • zahar pudra,
  • pesmet;

Mod de preparare

1. Se amesteca untul cu 100g. zahar pina se dizolva zaharul, se adauga sarea si doua oua.

2. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de unt (trebuie sa ramina moale ca o crema).

3. Se curata merele de coaja si se taie felii.

4. Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Se pune aluatul in forma (cu diametrul de 28 cm.), se presara cu pesmet si apoi merele asezate frumos. Se coace la 180*C, timp de 35 min.

5. Se amesteca doua oua cu smantana, scortisoara si 50 g zahar si zahar vanilinat. Se pune crema peste prajitura si se mai coace inca 20 minute.

6. Cind este coapta, se scoate din cuptor si se presara cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise