Prajitura cu mere

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Coca:
  • 3 oua
  • 2 cesti zahar(250ml)
  • 1/2 ceasca ulei
  • o ceasca iaurt sau lapte
  • 3 cesti faina
  • un praf de copt
  • doua plicuri zahar vanilat
  • o lingura apa (poate fi minerala)
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • coaja unei lamai
  • zahar pudra vanilat(pentru pudrat)

Mod de preparare

Merele decojie, date pe razatoare, se incorporeaza cu zaharul si aromele, se calesc pana scade zeama lasata. Se lasa la racit.

Coca: Amestec ouale cu zaharul pana obtin o compozitie omogena,adaug uleiul,laptele,treptat faina, praful de copt si zaharul vailat,apa. Tapetez cu unt si faina o tava mare, cu peretii inlti.Asez o jumatate din comozitie in tava, apoi merele si restul de compozitie.Dau la cuptorul in prealabil incins.Primele 15 minute las la foc mare, apoi la foc mic.Cand e rumenita, inchid cuptorul, las 5 minute, apoi scot tava din cuptor, pudrez prajitura si las sa se raceasca in tava.Tai patrate sau romburi.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise