Prajitura cu mere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt foi:
  • 2 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 12 linguri ulei
  • o jumatate de lingura de bicarbonat
  • 12 linguri lapte
  • 25 linguri faina aproximativ
  • un praf de sare
  • Pt. umplutura:
  • 1-2 kg mere (cat de groasa vrei sa fie)
  • 1-2 lg scortisoara
  • 200 g gris sau pesmet
  • 6-7 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Se bat ouale apoi se aduga zaharul, uleiul, sarea, laptele si bicarbonatul (stins cu sirop de la lamaie sau nu); se bat bine cu miexerul pana se topeste zaharul. Apoi se adauga faina si se amesteca cu mana. Se framanta bine. Apoi se pregatesc merele.Se storc si apoi se adauga scortisoara , zaharul si coaja de lamaie.

Se imaprte aluatul in doua parti egale. Se intinde o foie si se pune in tava cu hartia de copt. Apoi se presara gris intr-un strat subtire, se pun merele si iar se pune gris si se pune cealalta foaie. Se inteapa cu furculita. Se introduce in cuptorul incalzit aproximativ 5 minute. Se lasa la copt 25 de minute.

Se lasa la racit si apoi se presara deasupra zahar praf cu zahar vanilat sau schovit (asa am facut eu ultima data). Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise