Prajitura cu mere

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina,
  • 100grulei,
  • 100gr apa,
  • 1 lingurita de sare,
  • 1 lingura de zahar,
  • 1 lingurita de drojdie.
  • Pentu umplutura:
  • 6 mere,
  • 125 gr zahar.

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele de mai sus, cand e gata se intinde in tava unsa in prealabil cu ulei,cand ie intins aluatul se ridica marginile aluatului in sus un pic dupa care se incepe asezarea merelor care inainte s-au curatat de coaja si s-au taiat in solzisori ,se asaza peste aluat dupa care se presara zaharul in ploaie peste mere.se pun in cuptor la 180 grade timp de 40 minute se urmareste sa nu se pripeasca in asa fel in cat merele sa fie coapte bine.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise