Prajitura cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 beikin
  • 250 gr unt din frigider
  • 1 pahar de zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita de scortisoara
  • umplutura:
  • 7-8 mere
  • 1 pahar de zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • decor:
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se framanta un aluat din toate componentele,ultimul va fi untul care trebuie taiat in felii asa inghetat cum este si se amesteca pana se face un aluat faramicios (ca o pudra).

Nu va fi un aluat consistent,nu va temeti ca nu l-ati reusit,vedeti in video.

Pentru umplutura se curata merele,se rad ,se adauga zaharul si scortisoara (se pregateste umplutura dupa ce s-a pregatit aluatul ca sa nu se scurga zeama merelor).

Intr-o tava unsa cu unt se asaza framatand in palme jumatate de cantitate din aluat,se adauga umplutura si se pune cealalta jumatate de aluat pe deasupra merelor.

Tava trebuie sa fie de dimensiuni 25 x 30 cm.

Se coace la un foc de 170 grade in cuptor preancazit circa 50-60 de minute, pana se rumeneste suprafata si lateral se vede dezlipit de peretii tavii.

Se presara cu zahar pudra de suprafata.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise