Prajitura cu mere-de post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 350 gr. faina
  • - 1 margarina unirea
  • - 2 linguri otet de mere
  • - 4 linguri de apa
  • - 200 gr. zahar
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 2 kg mere
  • - 150-200 gr. zahar
  • - 2 linguri gris
  • - 1 lingura scortisoara
  • - coaja de la o lamaie
  • - ulei si faina pt. uns si tapetat tava

Mod de preparare

Se amesteca faina cu margarina, otetul, apa, coaja de lamaie, zaharul vanilat si zaharu tos. Compozitia astfel obtinuta se imparte in doua. Se unge tava mare cu margarina sau ulei si se tapeteaza cu faina. Pe masa de lucru se presara faina, din jumate de aluat se intinde o foaie, se pune in tava cu ajutorul sucitorului, peste ea se presara 1 lingura de gris, deasupra se pun merele spalate si razalite (nu e necesar sa fie curatate de coaja) si amestecate cu zahar si scortisoara, se presara din nou gris i se pune a doua foaie de aluat. Din loc in loc se inteapa cu furculita si se pune (optional) putina margarina. Se taie cand este rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise