Prajitura cu mere glasate si frisca

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Asadar ingrediente:
  • 6 mere mari
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 200 gr frisca
  • dulceata de visine
  • pentru aluat:
  • 3 oua
  • 3 lunguri de apa
  • 120 gr faina
  • 120 gr zahar pudra
  • sirop de zahar ars

Mod de preparare

Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii grosute. Se unge bine cu unt o tava, apoi se presara 100 gr zahar. Se pun feliile de mere si pe alocuri dulceata de visine. Se pune tava in cuptorul preinncalzit pana ce se topeste zaharul si merele se inmoaie putin.

In timpul asta pregatim aluatul. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apa si se incorporeaza treptat zaharul si cate un galbenus, pe rand, amestecand continuu. la urma se adauga faina, in ploaie, mixand pentru ca aluatul sa nu se lase. Se toarna aluatul in tava, peste merele glasate si se da la foc mediu timp de 45-50 minute.

Intre timp pregatim un sirop de zahar ars, cam vreo 150ml.

Se rastoarna prajitura pe un platou si cat inca este fierbinte se insiropeaza cu siropul de zahar ars.

Cand s-a racit bine si complet se pune deasupra un strat de frisca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise