Prajitura cu mere /Scheiterhaufen

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • 50 gr unt
  • 30 gr zahar
  • 4-5 chifle albe (cca 250 gr)
  • 50 gr stafide
  • vanilie
  • Umplutura de mere:
  • 3 mere mari
  • 40 gr zahar
  • 1 lingurita praf scortisoara
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 gr Celsius.

Laptele se amesteca cu ouale, zaharul si vanilia. Se taie chiflele cubulete si se inmoaie in lapte. Se adauga stafidele si untul topit.

Se curata merele si se taie felii subtiri. Se amesteca cu zaharul si scortisoara.

Se unge o forma cu unt si se aseaza in straturi chiflele si merele, incepand cu un strat de chifle si terminand tot cu strat de chifle.

Se introduce in cuptorul incins la 180 grade Celsius si se coace 40 minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise