Prajitura cu mere si bezea

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 kg.mere
  • scortisoara

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca bine cu 6 linguri de zahar,se adauga uleiul cate putin,apoi laptele alternand cu faina in care s-a pus praful de copt. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava(22-34cm) unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor 15-20 de minute. Merele date pe razatoare si amestecate cu scortisoara se calesc putin si se aseaza peste compozitia din cuptor. Albusurile cu 4 linguri de zahar se bat spuma si se pun peste mere. Se mai da la cuptor pana cand albusurile capata o culoare aurie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise