Prajitura cu morcovi

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 1 kg de produs:
  • Faina 200 gr
  • zahar 150gr
  • Morcovi 700 gr.
  • Margarina sau ulei 200
  • Esente,scortisoara
  • oua 2 buc
  • sare fina 1 lingurita
  • praf de copt 1 plic

Mod de preparare

Morcovii se curata si se dau pe razatoare(ochiuri mari) si se pun in tigaie impreuna cu margarina si zaharul,pana scade toata apa din ei.Se lasa la racit,iar din acest amestec se dau deoparte doua linguri.Morcovii se amesteca cu faina si ouale,esente,sarea si praful de copt,si se asaza intr o tava tapetata,apoi se dau la cuptorul infierbantat la 200 grade C.

Intre timp din morovii dati deoparte preparam un sirop,adaugand peste ei intr o tigaie o lingura de zahar si putina apa,astfel incat sa obtinem un sirop pentru decor.Siropul se strecoara si se raceste.Prajitura se raceste si se taie in diferite forme,apoi se decoreaza farfuria cu siropul si se asaza prajitura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise