Prajitura cu mousse de caramel si ness

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat: 3 oua, 100 g zahar, 15 ml apa,15 ml ulei, 10 g cacao, 4 linguri faina
  • mousse: 100 g zahar, 2 linguri apa, 500 ml frisca lichida, 2 g ness, 2 galbenusuri, 5 g gelatina.

Mod de preparare

Pentru blat: se bat albusurile spuma cu apa si cate putin zahar. Galbenusurile frecate cu ulei se toarna in fir in compozitia de albusuri. La urma faina amestecata cu cacao.Se pune in tava de 24/24 cm cu hartie de copt,la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 30 min.

Se lasa la racit si se insiropeaza din abundenta cu un sirop facut din apa, vanilie, rom dupa gust.

Mousse: Din zaharul amestecat cu apa se face caramel,se adauga 200 ml frisca fierbinte,se da deoparte pt 5 min,se adauga galbenusurile batute si se pune din nou pe foc pana la punctul de fierbere.Se ia de pe foc,se adauga nessul si gelatina lasata in prealabil la hidratat 10 minute in apa rece. Cand crema e complet rece se adauga 200 ml frisca batuta. Se pune deasupra blatului si se lasa cateva ore sau pana a doua zi cand se orneaza cu frisca ramasa.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise