Prajitura cu mousse de caramel si ness

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat: 3 oua, 100 g zahar, 15 ml apa,15 ml ulei, 10 g cacao, 4 linguri faina
  • mousse: 100 g zahar, 2 linguri apa, 500 ml frisca lichida, 2 g ness, 2 galbenusuri, 5 g gelatina.

Mod de preparare

Pentru blat: se bat albusurile spuma cu apa si cate putin zahar. Galbenusurile frecate cu ulei se toarna in fir in compozitia de albusuri. La urma faina amestecata cu cacao.Se pune in tava de 24/24 cm cu hartie de copt,la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 30 min.

Se lasa la racit si se insiropeaza din abundenta cu un sirop facut din apa, vanilie, rom dupa gust.

Mousse: Din zaharul amestecat cu apa se face caramel,se adauga 200 ml frisca fierbinte,se da deoparte pt 5 min,se adauga galbenusurile batute si se pune din nou pe foc pana la punctul de fierbere.Se ia de pe foc,se adauga nessul si gelatina lasata in prealabil la hidratat 10 minute in apa rece. Cand crema e complet rece se adauga 200 ml frisca batuta. Se pune deasupra blatului si se lasa cateva ore sau pana a doua zi cand se orneaza cu frisca ramasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise