Prajitura cu mure

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 100 g unt topit
  • 100 ml ulei
  • 140 g iaurt natural
  • coaja rasa de la o lamaie si o portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 g faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 500 g mure

Mod de preparare

Se mixeaza bine ouale cu zahar,se adauga apoi cate putin uleiul si untul topit,coaja rasa,vanilia si iaurtul.La urma punem in 3-4 reprie faina amestecata cu praful de copt si putina sare.Se lasa 10 minute in repaos.

Ungem o tava rotunda(cu diametrul de 26 cm) cu unt,punem jumatate din aluat,presaram jumatate din cantitatea de mure,apoi restul de aluat si restul de mure.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade pt cca o ora.Lasam la racit inainte de a servi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise