Prajitura cu mure si frisca

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 5 linguri cu faina
  • 5 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu ulei
  • 250 g mure
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2 linguri faina pentru pudrat murele
  • 100 g mure pentru decor
  • 300 g frisca pentru ornat
  • unt cat nuca pentru tapetat forma
  • 2 linguri cu zahar pentru tapetat forma
  • cate 2 lingurite sirop de mure pentru fiecare patrat in parte

Mod de preparare

Mai intai ne ocupam de fructe..............punem murele intr-o strecuratoare si le spalam cu apa rece.Le lasam la scurs pana sunt bine uscate si apoi le punem intr-un bol si le amestecam cu faina.

Trecem la prepararea aluatului.................separam galbenusurile de albusuri.

Adaugam treptat zaharul peste albusuri si mixam circa 10 min la treapta superioara.Adaugam galbenusurile si mixam incontinuare .Adaugam in ploaie faina cernuta si amestecam cu ajutorul unei palete, de aceasta data.

Incorporam uleiul,zeama de lamaie,sarea,coaja de lamaie si zaharul vanilat.

Amestecam usor .

Preincalzim cuptorul.

La finl adaugam fructele si amestecam usor pentru a nu le zdrobi.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu zahar.Scuturam tava pentru a indeparta surplusul de zahar.

Turnam compozitia in tava ,nivelam si dam la cuptor la 180 grade la foc mic.

Facem testul scobitorii si cand prajitura este coapta o scoatem din cuptor ,o lasam sa se racoreasca si apoi taiem patratele mai mari.(circa 7/7 cm).

Lasam sa se raceasca bine dupa care glazuram cu frisca pe partea de sus si pe partile laterale ale prajiturii.

Decoram cu mure si stropim cu sirop de mure.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise