Prajitura cu nes

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat;5 oua,5 linguri zahar,4 linguri de faina,2 linguri de nes decofeinizat,100 g unt sau 2 linguri de ulei,un praf de sare ,esenta rom
  • crema;200 ml frisca lichida,2 linguri de smantana,2 linguri de nes decofeinizat,o ciocolata alba(100 g),un plic de gelatina
  • decor;ciocolata alba

Mod de preparare

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intaresc apoi se adauga si nesul.Separat se freaca galbenusurile cu untul sau uleiul apoi se incorporeaza in albusuri.Se adauga si faina si se coace in tava tapetata cu hartie pentru copt,cca 20 min,la foc potrivit.Se desprinde blatul cald de pe hartia de copt apoi se taie in 2 jumatati egale si se lasa a racit.

Se pregateste crema mixand frisca pana se intareste apoi se adauga smantana,nesul si ciocolata topita la bain marin.Se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.

Se pune intr-o forma patarata reglabila prima jumatate apoi se toarna crema ,se vine cu a2 a jumatate peste crema ,se preseaza usor cu mana si se da 2 ore la frigider.Se scoate si se decoreaza cu ciocolata alba topita la bain marin.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise