Prajitura cu Ness

Timp pregatire
190 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Nuci pralinate
  • 100 grame zahăr
  • 100 grame nuci
  • Blatul la prăjitura cu ness
  • 4 ouă
  • 8 linguri apă
  • 1 plic praf de copt
  • 150 grame făină
  • 1 lingură cacao
  • 250 grame zahăr
  • 50 grame miez de nucă
  • zeamă de lămâie de la 1/2 lămâie
  • Crema la prăjitura cu ness
  • 200 grame unt
  • 350 grame zahăr
  • 100 mililitri lapte
  • 2 linguri făină
  • 2 linguriţe ness
  • 1 ou

Mod de preparare

Se pune zaharul la topit, cand s-a topit se pun nucile intregi in el. Se amestecă bine şi se ia vasul de pe foc.

Nucile pralinate se sfărâmă într-un mojar /intr-un castorn cu pisalogul.

Blat:

Gălbenuşurile se mixează cu 150 g zahăr, timp de 30 de minute. Se adaugă apoi 4 linguri de apă rece, la interval de 5 minute şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie/otet.

Separat, se bat albuşurile cu 4 linguri de apă rece până devin spumă, apoi se adaugă zahărul rămas şi se mixează în continuare. În spuma de albuşuri se adaugă făina cernută, nuca măcinată şi cacaua. Se amestecă uşor cele două compoziţii (cu mixerul). Compoziţia se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace la 200 grade timp de 30 de minute, verificând cu o scobitoare daca blatul este copt.

Crema:

Se fierbe laptele cu făina, zahărul şi oul. Când s-a răcit, se încorporează treptat untul moale şi nesul. Tot amestecul rezultat se mixează foarte bine. În cremă se adaugă 100 g nuci pralinate, măcinate. Se omogenizează. Blatul se taie pe jumătate. Peste primul blat se pune jumătate din cantitatea de cremă. Deasupra se plasează cel de-al doilea blat. Peste blat se pune restul de cremă. Peste cremă se presară 50 g nuci pralinate măcinate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise