Prajitura cu ness si caise

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150g faina
  • 100g unt
  • 40g zahar
  • 2 lingurite ness
  • 1 lingurita cacao
  • 1 albus
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 400g caise din conserva
  • 500g kefir
  • 75g zahar
  • 6 foi de gelatina
  • 1 zahar vanilinat
  • 3 lingurite suc de lamaie
  • 40ml lichior de migdale
  • 200ml frisca lichida(din lapte)
  • 1 plic gelatina transparenta

Mod de preparare

Amestecati nessul cu o lingura de apa pana e bine dizolvat ca o crema. Intr-un castron amestecati faina cu cacao, zaharul, sarea, albusul, untul moale si nessul pana obtineti un aluat omogen pe care il lasati sa se odihneasca min 30 minute.

Incalziti cuptorul la 200°C.

Puneti caisele la scurs intr-o sita.Tineti 3-4-bucati pt decor, iar din restul de caise 1/3 le taiati bucatele mici iar celelalte le strviti ca la piure.

Intindeti aluatul intr-o forma de tort cu pereti detasabili si coaceti 10 minute. Lasati sa se raceasca blatul in tava.

Puneti gelatina foi la inmuiat in apa rece. Amestecati kefirul cu zaharul, vanilia, sucul de lamaie si lichiorul. Incalziti piureul de caise si dizolvati in el gelatina. Amestecati lingura cu lingura amestecul de kefir in piureul cu gelatina si adaugati si caisele bucatele. Bateti frisca tare si incorporati-o la crema de caise. Varsati compozitia peste blat si puneti in frigider pt minim 4 ore.

Taiati felii caisele pastrate decorati prajitura pudrati apoi cu putina cacao si moturi de frisca. Delicioasa!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise