PRAJITURA CU NUCA DE COCOS

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul
  • -250 g zahar pudra
  • -50 g ulei
  • -1 ou
  • -2 linguri de miere de albine
  • -cca 200 ml lapte
  • -300 g faina
  • -1 lingurita cu virf de praf de copt
  • Glazura
  • -150 g zahar pudra
  • -3 linguri lapte
  • -2 linguri cacao
  • -100 g unt
  • Pt.decor
  • -nuca de cocos

Mod de preparare

Se freaca f.bine zaharul cu uleiul;se pune apoi oul si mierea de albine.

Dupa ce compozitia s-a omogenizat,se pune cam jumatate din cantitatea de lapte;se pune pe urma faina(cernuta cu praful de copt);se mesteca bine,apoi se pune a 2-a jumatate de lapte;se mesteca.Cind compozitia e omogena,se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Se pune in cuptor,la foc potrivit(cuptorul incalzit dinainte),cca45 minute.Inainte de a fi gata, cu cca 10 minute,se face glazura asa:zaharul+cacaua+laptele se pun pe foc mic;se mesteca tot timpul;cind zaharul s-a topit si compozitia fierbe,se adauga untul;se mesteca tot timpul;trebuie sa devina o pasta omogena.

Cind checul(aluatul) e facut,se scoate din cuptor, se lasa putin sa se odihneasca(cca 1 minut).Se fac,apoi,gauri (in chec),cu o andrea, mai grosuta,cam la 4-5 cm.Se toarna, apoi,glazura fierbinte(daca se raceste,se intareste putin) peste checul tot fierbinte.Glazura, va intra si-n orificiile facute.

Cind glazura s-a racit PUTIN,se pune deasupra nuca de cocos(cita vrem).Se lasa sa se raceasca(nu in frigider).O taiem, rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise