Prajitura cu nuca si ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -blat:8 albusuri,250g zahar,150g nuca macinata,4 linguri faina,un praf de sare.
  • -crema:750ml lapte,doua plicuri budinca de ciocolata,8 linguri zahar,200g unt sau margarina.
  • -decor:100g ciocolata cu lapte.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul. Intre timp se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se bat in continuare pana ce devin spuma si zaharul se dizolva.Se adauga nuca si se amesteca usor, apoi se incorporeaza si faina cernuta, la fel de usor, pentru a nu se lasa spuma.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia,se niveleaza si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 30-35 minute (se incearca cu scobitoarea).

Pentru crema se prepara budincile conform instructiunilor de pe ambalaj,apoi se lasa crema la racit.Cand este aproape racita,se amesteca cu untul la temperatura camerei.

Blatul racit se asaza pe o tava, se toarna crema deasupra si se niveleaza, apoi se da la frigider.

Intre timp se rade ciocolata pe razatoarea mare, apoi se da 1-2 minute la congelator. Se scoate,apoi se presara peste prajitura si se pastreaza la rece pana la servire.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise