PRAJITURA CU NUCA SI FOI DE NAPOLITANA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 6 albusuri
  • - 200 g zahar
  • - 1 plic zahar vaniliat
  • - 250 g nuca prajita si zdrobita sau taiata
  • - 1/2 lingurita praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 6 galbenusuri
  • - 200 g zahar
  • - 2 plicuri zahar vaniliat
  • - 50 ml lapte
  • - 50 g faina
  • Ingradiente pentru glazura:
  • - 40 ml apa
  • - 100 g zahar
  • - 2 sau 3 linguri cacao
  • Alte ingrediente necesare:
  • - 2 foi de napolitana (se gasesc in comert)

Mod de preparare

Mod de preparare:

Blat - Bateti albusurile spuma. Cand acestea se tin pe tel, adaugati, pe rand, cate 1 lingura de zahar, batand dupa fiecare, pentru omogenizare. In spuma adaugati, treptat, zaharul vaniliat, faina, praful de copt si nucile, amestecand prin rasturnare.

Compozitia obtinuta se pune in tava tapetata cu hartie de copt unsa. Se coace.

Crema - Puneti galbenusurile cu zaharul intr-un vas pe bain-marie si amestecati pana obtineti o compozitie cremoasa. Cand aceasta s-a ingrosat suficient luati vasul de pe foc. Dupa racire se adauga untul frecat spuma. Omogenizati bine.

Glazura - Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga putin siropul, se adauga cacaoa. Se mai fierbe putin.

Asamblare - Se pune o foaie de napolitana, se unge cu jumatatea din cantitatea de crema, se pune blatul, cealalta jumatate de crema si la urma foaia de napolitana.

Prajitura se glazureaza cu glazura de cacao, racita.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise