PRAJITURA CU NUCA SI RAHAT - se coace totul odata!

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 16 linguri de zahar tos
  • 8 linguri de ulei
  • faina cat cuprinde
  • 300 g nuca macinata
  • esenta de rom
  • gem
  • stafide
  • fructe confiate
  • 200 g rahat taiat marunt

Mod de preparare

Se face un aluat din 8 galbenusuri, 8 linguri zahar tos, 8 linguri de ulei,8 linguri de faina care se intinde intr-o tava de marime mijlocie foarte bine unsa si tapetata cu faina. Aluatul se intinde in tava cu mana deoarece este foarte fraged.Se lasa din acest aluat cam un pumn pentru a-l da pe razatoare.

Foaia se unge cu gem, peste care se adauga rahatul taiat, stafidele si alte fructe confiate.

Se bat spuma cele 8 albusuri cu 8 linguri zahar tos, se adauga 8 linguri nuca macinata, 3 linguri faina si putina esenta de rom.

Aceasta spuma se pune in tava peste stafide, rahat etc

Deasupra se rade aluatul ramas care se mai framanta cu putina faina. Se coace 3-40 de minute.

Se pudreaza cu zahar praf.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise