Prajitura cu pere si Nesquick

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 oua medii
  • 220 g zahar tos
  • 125 ml lapte
  • 120 g nesquick
  • 50 ml ulei de palmier/floarea soarelui/unt
  • 240 g faina de grau
  • 1 lgt praf de copt
  • 4 pere mari (500 g)
  • un praf de sare
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand se deschid la culoare si isi maresc volumul. Adaugam uleiul de palmier si mixam 2 minute la viteza mare. Punem laptele, Nesquick-ul, praful de copt si faina de grau si mixam pana la incorporare.

4. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam restul de zahar si mixam la viteza mare pana cand zaharul se dizolva si compozitia devine sidefata.

5. Punem 1-2 linguri din albusurile batute in compozitia cu nesquick, amestecam cu o spatula pana la omogenizare. Adaugam restul de albusuri batute in compozitie si amestecam cu spatula de sus in jos prin miscari circulare pana la inglobare.

6. Tapetam o tava cu dimensiunile 32 x 22 cm tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia si introducem in cuptorul preincalzit. Dupa 10-15 minute scoatem tava din cuptor si punem perele curatate si taiate cuburi, introducem din nou in cuptor pentru inca 50-60 min. Faceti testul scobitorii.

7. Dupa ce s-a copt o scoatem pe un gratar la racit, apoi o putem taia si pudra cu zahar.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise