Prajitura cu piersici si crema de vanilie

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g biscuiti simpli
  • 200g unt sau margarina
  • 1kg de piersici
  • 500ml lapte
  • 4oua
  • 4linguri faina
  • 200g zahar
  • 2linguri de smantana
  • 2 plicuri de zahar vanilat.

Mod de preparare

Dai biscuitii prin robot si-i amesteci cu untul sau margarina moale. Din aceasta compozitie modelezi o foaie de prajitura intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Speli si cureti piersicile si le tai in 4 sau 6 bucati fiecare(depinde cat sunt de mari)si le asezi peste foaia de biscuiti una langa alta. Bati albusurile spuma iar separat amesteci galbenusurile cu zaharul. Desfaci faina in lapte si o adaugi peste galbenusuri odata cu smantana, vanilia si albusurile batute spuma.Omogenizezi crema obtinuta, o torni peste piersici si dai prajitura la cuptor 40 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise