Prajitura cu portocale si ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3portocale
  • 2linguri cu miere
  • 5oua
  • 5linguri zahar pudra
  • 5linguri ulei
  • 5linguri faina
  • 1plic praf de copt
  • 3plicuri zahar vanilat
  • pepite de ciocolata
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se rade o portocala,toate cele trei se storc iar in sucul obtinut se amesteca bine mierea apoi se lasa deoparte.

Se bat bine albusurile cu un praf de sare,zahar si zahar vanilat,se amesteca apoi cu galbenusurile frecate cu ulei ca la maioneza,coaja de portocala rasa iar la sfarsit se incorporeaza amestecand usor cu o spatula,faina cernuta cu praful de copt si pepitele de ciocolata sau in lipsa lor,ciocolata taiata marunt;se rastoarna compozitia in forma cu hartie de copt sau unsa si tapetata cu faina,se lasa la cuptor 30-40min pana se rumeneste dar facand testul cu scobitoarea.

Se scoate tava din cuptor si cat este fierbinte,se insiropeaza cu sucul de portocala si miere de albine;dupa ce a absorbit tot sucul,se presara deasupra ciocolata si se scoate prajitura din tava pe un platou.

Se taie si se serveste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise