Prajitura cu prune

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg de prune mari
  • 300g faina
  • 150g unt
  • 400g zahar pudra
  • 5 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 1lingurita scortisoara
  • 3 linguri smantana

Mod de preparare

Prunele spalate, curatate de coaja (ca pe mere)si samburi, le punem intr-un vas,presaram 1lingura zahar, scortisoara, amestecam si lasam deoparte; facem o crema din unt moale, zahar, 3 galbenusuri, 2 linguri apa rece, apoi faina; framantam bine aluatul, formam o sfera iar dupa ce s-a odihnit 30min la frigider, intindem o foaie groasa de 1 deget, o punem in tava unsa,aplatizam foaia cu palmele,o ridicam putin si pe peretii tavei iar in mijloc punem prunele;batem bine albusurile cu un praf de sare, 3 linguri zahar pana rezulta o bezea; intr-un bol amestecam cele 2 galbenusuri ramase cu smantana apoi cu grija adaugam la bezea;rasturnam compozitia peste prune si lasam la cuptor 40-50 de minute. Servim pudrata cu zahar.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise