PRAJITURA CU PRUNE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g. faina,
  • 250 g. zahar,
  • 1 lingura unt,
  • 150 ml. lapte,
  • 4 oua,
  • 1 praf de copt,
  • 700 g. prune,
  • 50 g. zahar pudra,
  • 2 pliculete zahar vanilat;

Mod de preparare

1. Intr-un castron, se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina, laptele si praful de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie, apoi albusurile batute spuma. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena.

2. Intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina se toarna compozitia, deasupra se pun prunele taiate in doua, fara samburi, cu partea taiata in sus. Se coace la foc potrivit pana ce aluatul, care s-a ridicat printre prune, s-a rumenit.

3. Se presara cu zahra pudra si se taie dupa dorinta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise