Prajitura cu prune, vanilie si migdale

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g prune
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar tos
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 60 g fulgi de migdale

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat si se continua mixarea pana cand intreaga cantitate de zahar s-a topit. Se adauga galbenusurile, extractul de vanilie si se continua mixarea.

Faina se cerne si se incorporeaza in compozitie amestecand cu o spatula. Prunele se spala,se indeparteaza samburii si se taie felii.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune un strat de compozitie, un strat de prune se continua cu alt strat de compozitie si altul de prune. Deasupra se presoara fulgii de migdale si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40 - 45 minute.

Cand este rece prajitura cu prune, vanilie si migdale se pudreaza, se feliaza si se serveste.

S-aveti pofta! :)

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise