Prajitura cu sos de cirese

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat;5galbenusuri,o cana de zahar,1 pachet de margarina sau unt,2cani rase de faina,un praf de copt,esenta,gem de caise,o cana de lapte,300 g cirese fara samburi
  • Bezeaua;;5albusuri,o cana de zahar ,sucul de la 1/2lamaie,un praf de sare.
  • Sos de cirese;O mana de cirese maruntite,100 g zahar pudra,50 ml vin rosu

Mod de preparare

1.Se freaca margarina sau untul( la temperatura camerei)cu cana de zahar si cu galbenusurile pana devin spumoase apoi se adauga si laptele,cate putin,esenta, praful de copt amestecat cu faina

2.Se pune hartie de copt intr-o tava, se toarna aluatul de mai sus ,se presara ciresele curatate de samburi si se da la copt cca.20min la foc potrivit.

3.Intre timp pregatim bezeau,batand albusurile cu un praf de sare,pana se spumeaza apoi se adauga zaharul turnat in ploaie,cate putin,si se amesteca pana se topeste zaharul.Este gata cand nu mai cade de pe tel.Se toarna si sucul de la lamaie

4.Se maruntesc ciresele(la blender)apoi se amesteca cu zaharul pudra si vinul rosu si se pune la fiert la bain marie,pana ce se leaga.

5.Dupa 20 min.Se scoate blatul din cuptor si se unge cu nu strat subtire de gem si se mai da la cuptor inca 3min. sa faca crusta,apoi se toarna bezeaua,se intinde pe toata suprafata prajiturei si se da din nou la cuptor,cam 5min.pana ce bezeaua se rumeneste usor.Prajitura se taie calda cu un cutit cu lama udata in apa,in forma de romburi.Se servesc reci,decorate cu cate o lingurita sos de cirese.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise