Se amesteca mierea cu untul, oul, romul si zaharul praf pina se obtine o compozitie alba si cremoasa. Se adauga scortisoara si praful de copt amestecat cu faina. Se pune aluatul in folie de aluminiu si se tine la rece doua ore. Se intind apoi 2 foi. Se pune o foaie in tava unsa.
Pentru umplutura se amesteca nucile macinate cu stafidele care au stat 30 min in rom, ciocolata rasa, mierea si albusul batut spuma tare. Se pune compozitia peste foaia din tava. Deasupra se pune a doua foaie si se coace prajitura la foc potrivit 35-40 min. Rece, se taie patrate si se pudreaza cu zahar.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise