Prăjitură cu vișine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • -110 gr unt la temperatura camerei;
  • -200 gr zahăr;
  • -300 gr făină;
  • -2 lingurițe praf de copt;
  • -1 vârf cuțit sare;
  • -2 ouă;
  • -1 esență vanilie;
  • -150 ml lapte.
  • Umplutură:
  • -400 gr vișine;
  • -2 lingurițe făină.
  • Crustă:
  • -100 gr făină;
  • -60 gr zahăr;
  • -150 gr unt;
  • -1 linguriță scorțișoară.

Mod de preparare

Mai intai se scot samburii din visine, dupa care se pudreaza cu amidon.

Pentru crusta, se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza totul.

Pentru realizarea aluatului se pun in mixer untul cu zahar, apoi se adauga ouale unul cate unul, amestecandu-se dupa fiecare. Se adauga vanilia, apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea si la sfarsit laptele.

Intr-o tava rotunda se pune hartie de copt si se unge cu unt, inclusiv pe margini. Prima data se pune jumatate din aluat, se presara apoi visinele pe toata suprafata, dupa care se toarna restul de aluat. Urmeaza crusta sub forma de firimituri care sa acopere toata prajitura.

Se baga prajitura cu visine la cuptor, la 190°C, pentru 35-40 de minute.

Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise