Prajitura cu visine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru o tava mare de aragaz: 9 oua
  • 450 g zahar
  • 500 g faina
  • 3/4 pahar ulei
  • 1 pahar apa minerala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 kg visine cu simburele scos.

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se bat bine cu zaharul 10 minute, pina isi dubleaza cantitatea. Se adauga apoi uleiul, zaharul vanilat, apa si faina treptat, invirtindu-se mereu. Praful de copt se amesteca cu faina.

Albusurile batute bine spuma se incorporeaza in aluat invirtindu-se usor.

In tava unsa si tapetata cu hirtie de copt se pune coca, peste care punem visinele.

Dam la cuptorul preincalzit pina face o crusta maronie deasupra.

Se taie, dupa ce s-a racit, si se pudreaza cu zahar deasupra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise